Драги Крушевљани, суграђани и чланови Удружења,

 

У данашњој Политици изашао је чланак о нашем Бошку Јовановићу. Волео бих да га прочитате и да обавестите све оне за које знате да би волели да сазнају за ову лепу причу. У прилогу је.

Недавно, у јануару, посетио сам Бошка у Москви. Додељена му је једна собица од десет квадрата са малим купатилом. Без прагова, како би могао да се креће колицима. Колица на електрични погон донирао му је један руски брачни пар. На фрижидеру сам приметио разне конзерве са јелом, теглу ајвара, наравно, не оног нашег, већ неквалитетног и куповног, „Подравкиног“ и доста воде у флашама. Затекао сам га са једним другом, нашим земљаком, такође студентом, који се ето, нашао ту да му понекад помогне.

бошко-politika

Бошко, који има церебралну парализу и од рођења је у колицима, завршио је гимназију у Крушевцу и дипломирао на Факултету политичких наука у Београду. Поред њега је увек била његова мајка Цоба,  Слободанка. Сваки дан. Пре годину и по дана, отишао је на постдипломске студије у Москву, на најпрестижнији универзитет из области политичких наука и међународних односа, који је и  његов друг са слике, Сергеј Лавров завршио. Сада је први пут сам, без икакве физичке помоћи родитеља.

Бошко је син нашег друга Паје Бранка Јовановића, званог „Паја Бизнис“, а који, само што је отпратио сина у неизвесност, у далеку, хладну Русију, напустио и њега и супругу и све нас.

Бошко је наш Крушевљанин, који је успео.

Лепо је што га имамо, што је наш и што можемо да се поносиме њиме.

Југа