У Београду је 21.јуна преминуо др Милан Савић, магистар неурологије, дугогодишњи директр болнице Свети Сава у Београду, као и истакнути члан нађег Удружења Крушевљана у Београду.
Основну школу и гимназију завршио је у Крушевцу. На Медицинском факултету у Београду дипломирао је 1988. године. Две године касније почиње да ради као лекар у болници „Свети Сава“. Специјализацију неурологије завршава 1995. године на Медицинском факултету у Београду и на Институту за неурологију КЦС. Магистар медицинских наука постаје 2008. године на Медицинском факултету у Крагујевцу.
Од 1990. ради у болници „Свети Сава“ у Београду, прво као клинички лекар, а потом, од 1995. као специјалиста неурологије. Године 2000. изабран је за директора болнице „Свети Сава“ од стране колектива.
На позицији директора болнице „Свети Сава“, као образован и хуман лекар, са изузентним познавањем неурологије, а посебно можданог удара, др Милан Савић је омогућио примену најсавремених метода лечења неуролоских болести. Основао је Центар за моздани удар и увео методу лецења применом тромболизе. У болници Свети Сава успео је да уведе најсавременију дијагностику и лецење неуролоских болести, најслозенијим неуро-интервентним процедурама набавком најсавременије медицинске опреме високе технолоске вредности, онакве исте какве имају и највеце светксе неуролоске клинике. Захваљујуци томе, и стрицној и ситој јавности познато је колико је број пацијената којима је зивот сацувао. др Милан Савић је посебно пазњу придавао струцном стицању знања запослених лекара у иностранству.
Нажалост, рад и успесно руководјење др Милана Савића 2019. године прекида тешка болест – тумор на мозгу. Докторова истрајна и ненаметљива борба са болешћу завршила се 21. јуна 2022. када је преминуо у болници у којој је започео и развијао свој професионални пут.
Др Милан Савић остаје у срцима својих пацијената и колега, посебно оних који га још увек из милоште зову „наш диша, наш директор“. Његова врата су увек била отворена свим пацијентима и колегама. Многи су наводили да је, због његове ведрине, духовитости и сталожености, разговор са њим увек био лековит.