У оквиру обележавања дана Града Крушевца Видовдана, традиционално је и ове године, учествовало Удружење Крушевљана у Београду.
У име Удружења венац на Споменик косовским јунацима положили су председник Југослав Цветковић и некадашњи председник Удружења Љубивоје Тодоровић.
Посебна свечаност на Тргу косовских јунака приређена је поводом откривања споменика чувеном српском композитору Станиславу Биничком, рођеном у Јасици крај Крушевца. Како је истакла градоначелница Крушевца Јасмина Палуровић иницијатор идеје за подизање овог споменика били су крушевачки песник Момир Драгићевић и Удружење Крушевљана у Београду.
Реализацијом ове иницијативе наше Удружење је још једном показало свој рад и спровођење идеја у циљу очувања културне баштине и афирмације истакнутих стваралаца из завичаја који су својим животом и радом задужили нашу културу, а свој животни и радни век су провели у Крушевцу и Београду, попут великог композитора Станислава Биничког.
Делегација Удружења Крушевљана у Београду присуствовала је свечаној седници Града Крушевца на којој су заслужнима уручене Видовданске награде, плакете и похвале.
Међу овогодишњим добитницима Видовданске Похвале Града Крушевца су и чланови нашег Удружења: Миодраг Ђурић, наставник музике и Душан Дражић новинар, којима овом приликом честитамо на значајном признању.