ДРАГИ НАШИ,

Надамо се да Вас ово писмо налази, пре свега, у добром здрављу и још бољем расположењу, тако карактеристичном за наш крушевачки дух!
Иза нас су две дуге и тешке пандемијске године у којима смо много тога превалили преко главе. Слушали смо препоруке и поштовали одлуке надлежних, те из наведених разлога није било великих окупљања у нашој организацији. Ипак, то не значи да је Удружење било у стању мировања. Напротив, трудили смо се да учествујемо у неким акцијама, да обележавано наше традиционалне „датуме“, колико је то ситуација дозвољавала и „да будемо кадри стићи и утећи и на страшном месту постојати“.
Пре свега, место на које смо стигли није страшно већ је почасно и уважено! Желимо да се похвалимо и да поделимо радост јер је Удружење Крушевљана у Београду добитник захвалнице Града Крушевца поводом јубилеја 650 година од оснивања Града! Више о овом значајном признању можете прошитати у посебној вести на сајту.
У претходном периоду смо између осталог, организовали акцију прикупљања хуманитарне акције Крушевцу у борби против Ковида 19. Свим члановима и пријатељима који су узели учешће у овој акцији најлепше се захваљујемо још једном. Прикупљена средства опредељена су Здравственом центру Крушевац у борби против пандемије.
Заједничка иницијатива нашег Удружења и Завичаног друштва Крушевац за подизање споеника деспоту Стефану Лазаревићу уродила је плодом подизањем споменика овом значајном владару, витезу и песнику, који је пре свих нас кренуо пут Београда из родног нам Крушевца.
Недавно смо се придружили инцијативи наших Крушевана за
подизање споменика Станиславу Биничком у Крушевцу, српском
композитору, диригенту и педагогу, аутору прве српске опере „На
уранку“ и најпознатијег марша, прихваћен од сваког припадника
српског народа свом душом и пуним срцем – „Марш на Дрину“, а
који је рођен у Јасици.
Издавачка делатност коју је наше Удружење покренуло богатија је за издања књиге сатире барда наше писане речи Драгутина Минића – Карла.
Такође, слава Удружења редовно је обележавана 1. августа, али у складу са препорукама надлежних и без окупљања већег броја чланства.
У нади да су тешки пандемијски дани иза нас, можете очекивати у скорије време наже традиционално и велико дружење, о чему ћете благовремено бити обавештени. Планирамо и нове хуманитарне акције, штампање књига и разне промоције, о чему ћемо Вас такође благовремено обавестити.