KOMEMORACIJA-DRAGI 1

Комеморација, поводом смрти градоначелника Крушевца Драгог Несторовића, одржана је 1. децембра у Крушевачком позоришту.

Минутом ћутања, на почетку комеморативног скупа, одата је пошта првом човеку града Крушевца.

„Сви наши растанци су само привремени. Несторовић је био и биће један од ликова са почасним местом у нашим срцима“, истакао је владика Крушевачки Господин Давид.

О Драгом Несторовићу на комеморативном скупу говорили су и његов пријатељ и непосредни сарадник, Братислав Гашић, а у име најближих сарадника шеф кабинета градоначелника Снежана Драшковић.

“Борили смо се да доведемо инвеститоре и градимо нову будућност за нашу децу. Указивао си на сигуран пут, пут искрености, без оклевања, који се живи корак по корак. Поздрављам твоју даровитост која је подразумевала поштовање традиције и креативности, твоју просвећеност и посвећеност, осећај за правду“,  рекао је Братислав Гашић.

 „Говорили сте мало, а чинили много. Били сте веома скромни и носили сте круну доброг имена која надвисује све друге круне. Ширили сте око себе неизмерну доброту, несебичност, правичност, смерност,уздржаност, трпељивост“,  рекла је Снежана Драшковић.

sahrana-6

Комеморативном скупу, поред чланова породице, присуствовали су представници политичког, јавног и друштвеног живота Крушевца, Србије и региона као и представници градова побратима, пријатељи, сарадници као и делегација Удружења Крушевљана у Београду.

Одлуком Градског већа, у  Крушевцу  је 1. децембар био проглашен за дан жалости.

Градоначелник Крушевца, Драги Несторовић сахрањен је на Старом крушевачком гробљу.

Сахрани је поред чланова породице и фамилије, присуствовао велики број Несторовићевих пријатеља, сарадника и поштовалаца, као и делегација нашег Удружења.

sahrana-2