razodevanjecasopis putevi kulture 26 plakat Beograd

Роман „Разодевање“ Гордане Влаховић 13. Јуна у 19ч у Удружењу књижевника Србије, часопис „Путеви културе“ 15. јуна у 13ч у Културно-просветној заједници.

 

У Удружењу књижевника Србије у Француској улици број 7,  13. јуна са почетком у 19 часова биће представљен роман „Разодевање“ Гордане Влаховић.

О роману ће говорити др Ана Стишовић-Миловановић, др Мићо Цвијетић, Миљурко Вукадиновић  и ауторка.

Роман „Разодевање“, у издању Књижевне општине Вршац, завредио је пажњу читалачке публике и књижевне критике, те су о њему повољно писали и уважени књижевници Драшко Ређеп, који је рецезент књиге, као и Милисав Савић.

Гордана Влаховић, књижевница и књижевни критичар, члан редакције часописа „Багдала“, била је дугогодишњи професор Економске школе у Крушевцу. Ауторка је четири књиге прича и три књиге есеја и записа. Превођена на македонски и словачки. Добитница Светосавске  повеље града Крушевца и плакете „Симо Матавуљ“ Удружења књижевника Србије за прозни рад.

Нови број часописа „Путеви културе“ биће представљен 15. јуна са почетком у 13 часова у просторијама Културно-просветне заједнице Србије у Нушићевој улици број 4, на трећем спрату.

Тема 26. броја овог часописа за културу и уметност Културног центра Крушевац је Побед(а)ник. Заступљени су радови из различитих жанрова културног и уметничког стваралаштва, тематски подељени по областима – књижевност, поезија, философија, баштина, путописи, есеји, сатира…

Поред присуства главне уреднице „Путева културе“, Јелене Протић Петронијевић, очекује се долазак и других чланова редакције, као и бројних сарадника, који ће читати своје радове објављене у овом броју.

Напомињемо да су „Путеви културе“ један од ретких часописа који у српској културној провинцији има вишегодишњу традицију објављивања, уз предан рад главне уреднице, редакције и сарадника, као и читавог Културног центра Крушевац, упркос неповољној финансијској ситуацији у области културе.