У оквиру Вождовачких летњих вечери у Спортском центру Шумице са почетком у 21 ч, дана 13.08.2017. одржаће се промоција књига др Бранислава Голднера ~ “Јана”, по истинитој животној причи и друга, збирка  приповедака Плава боја бола”.


    Професор Голднер је из познате крушевачке фамилије, која је оставила дубок траг у историји нашег града.  Његов деда је, између осталог, градио  Цркву св. Ђорђа у Крушевцу ( код Фонтане). Братанац је познатог адвоката Лоле Голднера. Од 2009. Године је члан Удружења књижевника Србије. 2013. године  је један од оснивача Удружења лекара писаца „Видар“. До сада је објавио осам романа и девет збирки прича и приповедака. Објављује књижевне прилоге у Књижевним новинама, домаћим и иностраним часописима и листовима.

    За свој књижевни рад више пута је награђиван. Удружења књижевника Србије доделио му је  плакету Сима Матавуљ, награду Милован Глишић добио је 2010. Републички одбор Савеза удружења потомака ратника Србије 1912-1920. доделио му је Споменицу за роман о Момчилу Гаврићу.

 Живи у Београду и даље се бави стваралачким, стручним и књижевним радом.

   Проф.др мед.Бранислав Голднер  је  доктор је медицине, специјалиста за плућне болести и радиологију. Магистар и доктор медицинских наука, редовни професор Медицинског факултета у Београду и редован члан Академије медицинских наука Српског лекарског друштва. Добитник је бројних стручних и научних признања за свој стручни рад, међу њима, две Октобарске награде града Београда за најбоља остварења у медицини 1989. И 1986. Године. Објавио је 528 радова у земљи и иностранству, 32 монографије и 3 уџбеника за студенте и последипломце.