1447611980956_NebojsaMilosavljevic

Гост Јутарњег програма РТС-а био је писац Небојша Милосављевић. Повод за гостовање је нови роман који ускоро излази из штампе, као и сценарио за филм “Свети Никола у Торонту”.

Милосављевић је најавио објављивање новог романа, чији  је радни наслов „Бизнис је најбољи посао“.  За ралику од претходних прозних остварења овог аутора, где је фабула углавном пратила живот наших емиграната у белом свету, овај пут се главни јунак враћа из иностранства у Србију.  Према речима Милосављевића, рукопис је предат издавачу, тако да се ускоро очекује и његово објављивање.

sveti_nikola_u_torontu_v

Поред тога, Небојша Милосављевић је говорио и о планираном снимању филма по бестселеру „Свети Никола у Торонту“. Сценарио, чији је писац такође Милосављевић, доспео је у руке Слободана Шијана  који ће режирати ово остварење. До сада су одабране локације у Торонту где ће се снимати сцене екстеријера.

Ваља нагласити да је пројекат за снимање овог филма добио подршку Филмког центра Србије. “ „Свети Никола у Торонту” има потенцијале урнебесне шијановске комедије, ангажованог филма, а онда и филма с једном силно важном темом која још увек није достатно третирана у новој српској кинематографији. Биће то филм на који бисмо могли бити поносни“, пише у образложењу ФЦС-а.

Небојша Милосављевић, изданак крушевачке калдрме је новинар и писац. Након журналистичког стажа у „Политици“ отиснуо се у Канаду, где се окушао и као прозаиста. Објавио је књиге прича „Чиоде“, „Ух, Канада“ и „Зашто волим Канаду“. Његов роман првенац „Свети Никола у Торонту“ скренуо је пажњу читалачке јавности у Србији нашавши се на топ листама.

Гостовање Небојше Милосављевића у Јутарњем програму можете погледати на линку испод :