OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Удружење Крушевљана у Београду је организовало окупљање својих чланова на броду «Сава» на Ушћу, а овој манифестацији присуствовала је и делегација Крушевца, на челу са градоначелником.

– Крушевац је Београду и целој Србији дао владара – Деспота Стефана Лазаревића, који је српску престоницу пренео у Београд, а затим бројне великане у свим сферама друштва. Удружење Крушевљана у Београду је основано далеке 1923. године и до сада је имало врло богату и разноврсну активност, рекао је Југослав Цветковић, председник Управног одбора Удружења Крушевљана у Београду и додао :

–  Редовно се окупљамо сваке суботе у ресторану «Крушевац». Промовишемо књиге наших земљака, организујемо разне културне и друге манифестације, обележавамо Видовдан, Српску нову годину и нашу крсну славу – Свети Деспот Стефан.

Цветковић је поздравио све учеснике скупа, а посебно делегацију Крушевца на челу са градоначелником Драгијем Несторовићем изразивши велико задовољство због редовне комуникације и добре сарадње са Градском управом.

– Успешно сарађујемо са Културним Центром Крушевац  и завичајним удружењем «Крушевац», које издаје ревију «Чарапанија»,  нагласио је председник Управног одбора.

Мира Михајловски, председница Скупштине Удружења, придружила се речима добродошлице истакавши : – У наредном периоду планирамо бројне акције у различитим областима. Надамо се да ће  резултат тога бити активизам, али и омасовљавање нашег чланства.

7 2

Градоначелник Крушевца Драги Несторовић упознао је наше земљаке који живе и раде у главном граду са актуелним дешавањима у завичају и позвао их на сарадњу и на учешће у Видовданским свечаностима.

– Наш главни циљ је да Крушевац поново буде престоница Србије и на томе ћемо интензивно радити у наредном периоду. Инвестиције и нови привредни амбијент  је основа развоја града, па ће тако Крушевац постати уређенији и изграђенији.  Биће непрепознатљив у односу на садашње стање и постаће водећи индустријски и културни центар Србије

«Бити Крушевљанин је стање духа, а не адреса у неком документу“ је мото Удружења, који се свакодневно потврђује у раду и бројним активностима.

DSC_0023